Μετά την κακοκαιρία… Έρχεται θερμή εισβολή με έως 32°C στην Κρήτη

Μετά την κακοκαιρία… Έρχεται θερμή εισβολή με έως 32°C στην Κρήτη

Απότομη αλλαγή του καιρού αναμένεται από τις επόμενες ημέρες, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του ECMWF θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική θα κινηθούν προς τη χώρα.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, με τη θερμή εισβολή να επεκτείνεται σταδιακά σε μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας.

Η κορύφωση αναμένεται την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, όταν οι θερμοκρασίες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά αναμένεται να φτάσουν τους 28-30 βαθμούς Κελσίου.

Στη βόρεια Κρήτη, την ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία, οι μέγιστες θερμοκρασίες ενδέχεται τοπικά να αγγίξουν τους 31-32°C, δηλαδή αρκετούς βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται αμέσως μετά την έντονη κακοκαιρία που πλήττει την Κρήτη, σηματοδοτώντας μια απότομη μετάβαση από τις φθινοπωρινές συνθήκες σε ιδιαίτερα θερμό καιρό για τις αρχές Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο X (Twitter)