Ρέθυμνο: Κλειστά αύριο τα σχολεία και οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί στον Μυλοπόταμο

Ρέθυμνο: Κλειστά αύριο τα σχολεία και οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί στον Μυλοπόταμο

Κλειστές θα παραμείνουν την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου όλες οι σχολικές μονάδες στον Δήμο Μυλοποτάμου, καθώς τα σοβαρά προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία και οι καταστροφές σε τμήματα του οδικού δικτύου δεν επιτρέπουν, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, την ασφαλή μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Με την υπ’ αριθμ. 276/01.10.2026 απόφαση του δημάρχου Μυλοποτάμου, αναστέλλεται για την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου η λειτουργία:

όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,

όλων των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,

όλων των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Η απόφαση ελήφθη με βάση το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ήδη δημιουργηθεί στην περιοχή.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις δυσχέρειες πρόσβασης και στις καταστροφές που έχουν σημειωθεί σε τμήματα του οδικού δικτύου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διασφαλιστούν οι ασφαλείς μετακινήσεις προς τις εκπαιδευτικές δομές.

Όπως επισημαίνεται, προτεραιότητα του Δήμου είναι η προστασία των μαθητών, των παιδιών που φιλοξενούνται στους δημοτικούς σταθμούς, των εκπαιδευτικών, του υπόλοιπου προσωπικού και των οικογενειών τους.

Στο επίκεντρο των προβλημάτων βρέθηκαν κυρίως τα Ζωνιανά, τα Λιβάδια, η Αξός και το Πέραμα, ενώ προβλήματα έχουν καταγραφεί και σε άλλα σημεία του Δήμου.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο X (Twitter)