Ενώπιον του ανακριτή Χανίων αναμένεται να οδηγηθούν τη Δευτέρα ο ιατροδικαστής και ο καθηγητής Τοξικολογίας που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη, στο πλαίσιο υπόθεσης που έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες, καθώς οι Αρχές τους αποδίδουν ότι φέρονται να εκμεταλλεύονταν την αυξημένη αποδεικτική αξία ιατροδικαστικών και τοξικολογικών εκθέσεων, συντάσσοντας ή επιχειρώντας να συντάξουν επιστημονικά ατεκμηρίωτες ή ψευδείς γνωματεύσεις. Κατά την κατηγορία, οι ενέργειες αυτές είχαν ως στόχο την ευνοϊκή μεταβολή της δικονομικής θέσης τρίτων, έναντι χρηματικών ανταλλαγμάτων.
Η δικογραφία περιλαμβάνει οκτώ διαφορετικές υποθέσεις, μεταξύ των οποίων θανατηφόρα τροχαία, αιφνίδιοι θάνατοι, υποθέσεις ναρκωτικών και βιασμού, οι οποίες αποτέλεσαν, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, τη βάση για την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης.
Σύμφωνα με το dikastikoreportaz.gr οι οκτώ υποθέσεις είναι:
Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο αποδίδεται σύνταξη ψευδούς τοξικολογικής έκθεσης έναντι αθέμιτου οικονομικού ανταλλάγματος.
Υπόθεση αιφνίδιου θανάτου, όπου σύμφωνα με τη δικογραφία φέρεται να συντάχθηκαν ψευδείς ιατροδικαστικές και τοξικολογικές εκθέσεις.
Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, με την κατηγορία να αφορά σύνταξη ψευδούς ιατροδικαστικής έκθεσης.
Ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς, κατά την οποία αποδίδεται σύνταξη ψευδούς ιατροδικαστικής έκθεσης.
Καταγγελία για απαίτηση χρηματικής αμοιβής από οικογένεια, με αντάλλαγμα τη σύνταξη ιατροδικαστικής έκθεσης.
Υπόθεση καταγγελίας για βιασμό, στην οποία η δικογραφία αποδίδει σύνταξη ψευδούς ιατροδικαστικής έκθεσης.
Υπόθεση ναρκωτικών, όπου φέρεται να συντάχθηκε ψευδής τοξικολογική έκθεση με σκοπό την ευνοϊκή μεταχείριση κατηγορουμένου.
Δεύτερη υπόθεση ναρκωτικών, με αντίστοιχη κατηγορία για σύνταξη ψευδούς τοξικολογικής έκθεσης


















