Η Ε.Γ. του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις, καλεί τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να πάρουν αποφάσεις και να καλέσουν τα μέλη τους ώστε να συμμετέχουν μαζικά την Κυριακή 17 Μαΐου, στην παγκρήτια κινητοποίηση, με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Αγορά και πορεία στη Βάση της Σούδας.
Η κινητοποίηση πραγματοποιείται σε μια περίοδο ιδιαίτερα επικίνδυνων εξελίξεων για τους λαούς της περιοχής και όλου του κόσμου. Η όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, η πολεμική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, η επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν και τον Λίβανο, τα πολλαπλά ανοιχτά πολεμικά μέτωπα, φέρνουν στο προσκήνιο τον κίνδυνο μιας γενικευμένης ανάφλεξης.
Την ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη στρατηγική των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, παίζοντας τον ρόλο του «πιο πιστού στρατιώτη», πρόθυμου να προστρέξει στις πολεμικές κραυγές τους αλλά και στρατηγικού εταίρου του Ισραήλ, κλιμακώνει τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς. Η παραχώρηση βάσεων, λιμανιών και αεροδρομίων, η ανάπτυξη ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών υποδομών και η αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων εκτός συνόρων μετατρέπουν τη χώρα σε ενεργό κρίκο της πολεμικής μηχανής.
Το 2025 δόθηκαν από την Κυβέρνηση για Νατοϊκές δαπάνες και πολεμικούς εξοπλισμούς 7 δις και η ΕΕ δαπανά 800 δις. Στις συνθήκες αυτές ο λαός μας έρχεται αντιμέτωπος με τη ραγδαία αύξηση στις τιμές της ενέργειας και των ειδών διατροφής ενώ η κυβέρνηση επιχειρεί να φρενάρει τις ανοδικές τιμές με pass και «αυξήσεις» μισθών που αντιστοιχούν σε 1,3€ την ημέρα όταν ο μέσος μισθός το 2025, έμεινε μειωμένος κατά 19% σε πραγματικές αξίες σε σχέση με το 2011.
Από τη Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη και από τη Λάρισα μέχρι άλλες κρίσιμες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, η Ελλάδα αξιοποιείται όλο και περισσότερο ως κόμβος στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Η πολιτική αυτή όχι μόνο δεν εγγυάται την ειρήνη και την ασφάλεια του λαού, αλλά τον εκθέτει σε μεγάλους κινδύνους, μετατρέποντας τη χώρα σε πιθανό στόχο αντιποίνων.
Οι εξελίξεις αυτές κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη να δυναμώσει αποφασιστικά η λαϊκή πάλη ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Η μαζική συμμετοχή στην παγκρήτια κινητοποίηση αποτελεί μπορεί και πρέπει να στείλει μήνυμα αγώνα και διεθνιστικής αλληλεγγύης προς όλους τους λαούς που παλεύουν ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την εκμετάλλευση και την καταπίεση.
Να δυναμώσει τώρα η πάλη για:
Απεμπλοκή της Ελλάδας από το πολεμικό σφαγείο
Να κλείσει η βάση της Σούδας κι όλες οι βάσεις του θανάτου των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στη χώρα μας. Έξω από το ΝΑΤΟ
Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από το εξωτερικό
Δε θα πληρώσει ο ελληνικός λαός τον πόλεμό τους
Ειρήνη, αλληλεγγύη στους λαούς, διεθνιστική κοινή πάλη, ενάντια στα κέρδη, τους ανταγωνισμούς και τον πόλεμο
Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Κάτω τα χέρια από την Κούβα
Όλοι και όλες στην παγκρήτια κινητοποίηση στη Βάση της Σούδας, την Κυριακή 17 Μαΐου.
Συγκέντρωση 12:00 στην Αγορά


