8 Δεκεμβρίου: Αποφράδα ημέρα για τα Χανιά | Μήνυμα του Δημάρχου Χανίων

0
83

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της τραγωδίας του ναυαγίου «Ηράκλειον», στις 8 Δεκεμβρίου 1966, και της συντριβής του αεροσκάφους της Ολυμπιακής, την ίδια ημέρα τρία χρόνια αργότερα, στέλνει το δικό του μήνυμα:

«Η 8η Δεκεμβρίου, αποφράδα ημέρα για τα Χανιά, βύθισε στο πένθος όλη την Ελλάδα και σημάδεψε ανεξίτηλα την πόλη μας, με δυο τραγικά δυστυχήματα, με διαφορά τριών χρόνων το ένα από το άλλο.

Το ναυάγιο του επιβατηγού / οχηματαγωγού πλοίου “Ηράκλειον”, στις 8 Δεκεμβρίου 1966, στη θαλάσσια περιοχή της Φαλκονέρας, οδήγησε στον υγρό τάφο 273 ψυχές, που ξεκινούσαν το ταξίδι τους από Σούδα προς Πειραιά, χωρίς να μπορούν να προβλέψουν την τραγική κατάληξη.

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας, η συντριβή του αεροσκάφους της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που εκτελούσε την πτήση «Χανιά – Αθήνα», στην ορεινή περιοχή της Κερατέας, τρία χρόνια αργότερα την ίδια ημέρα. Πρόκειται για το πλέον πολύνεκρο δυστύχημα στην ιστορία της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Τα Χανιά δεν θα ξεχάσουν ποτέ, τα δυο πολύνεκρα δυστυχήματα, που με διαφορά μόλις τριών ετών, στέρησαν από τον τόπο 331 συνανθρώπους μας και σημάδεψαν ανεπανόρθωτα τις ζωές τόσων άλλων, που έμειναν πίσω».

Στις 9 Δεκεμβρίου του 1969, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων με ομόφωνη απόφασή του κήρυξε την 8η Δεκεμβρίου, ως αποφράδα ημέρα για την πόλη μας.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter