Κέντρα φιλοξενίας για 2000 μετανάστες στην Κρήτη

0
74

Παρά τις αντιδράσεις των τουριστικών φορέων,2.000 πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν στην Κρήτη από την υπόλοιπη Ελλάδα στα τέλη του Νοεμβρίου, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης για το προσφυγικό.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης,ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης και οι τέσσερις δήμαρχοι των πρωτευουσών των νομών της Κρήτης.

DHMOS-MOYZALAS

Μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου οι τέσσερις δήμαρχοι Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων & Αγίου Νικολάου, θα πρέπει να έχουν κάνει προτάσεις στην κυβέρνηση για το πού θα δημιουργηθούν  οι χώροι φιλοξενίας των προσφύγων.

Όπως δήλωσε ο κ. Μουζάλας θα δημιουργηθούν συνολικά τέσσερις χώροι φιλοξενίας, ένας σε κάθε νομό της Κρήτης, οι οποίοι  θα πρέπει να παρέχουν υψηλού επιπέδου  συνθήκες διαβίωσης.

Τόσο ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταυρος Αρναουτάκης, όσο και οι τέσσερις δήμαρχοι του νησιού ανέφεραν ότι «η Κρήτη δεν μπορεί να μείνει έξω απ’ αυτό τον σχεδιασμό και πρέπει να φροντίσουμε ώστε όλα να γίνουν ομαλά και σωστά».

Ο κ. Μουζάλας ανέφερε πως από τους συνολικά 2000  πρόσφυγες, που θα φιλοξενηθούν στο νησί,  ορισμένοι από αυτούς θα προωθηθούν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, άλλοι θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους ενώ στους υπόλοιπους  θα δοθεί πολιτικό άσυλο.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter