50 καρέκλες δώρισε ιδιώτης στο Πολυτεχνείο Κρήτης για να κάθονται στα Σχεδιαστήρια οι φοιτητές

0
55

Ένα ζήτημα το οποίο συζητήθηκε και απασχόλησε έντονα τους φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης, δεν είναι άλλο απ’ τη μεγάλη έλλειψη εξοπλισμού στα Σχεδιαστήρια της.

Ελλείψεις τέτοιες αποτελούν πρωτίστως τα καθίσματα εντός των Σχεδιαστηρίων, τα οποία είναι πολύ λιγότερα συγκριτικά με το φοιτητικό δυναμικό, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα και στη διεξαγωγή διορθώσεων και παρουσιάσεων, αλλά και στην παρακολούθηση του μαθήματος. Αντίστοιχο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και με τον ανεπαρκή αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος θα μπορούσε να αποβεί «σωτήριος» για μακέτες και πινακίδες οι οποίες καταστρέφονται εν μία νυκτί.

Ανέκαθεν πρότασή μας για να αντιμετωπιστούν ζητήματα σαν και αυτά ήταν η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Και ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναλάβαμε δράση. Από τον περασμένο Σεπτέμβρη κιόλας ήρθαμε σε επικοινωνία με την εταιρεία, η οποία δέχτηκε μετά χαράς την ιδέα μιας Δωρεάς, την οποία και εξαγγείλαμε μάλιστα τον Οκτώβρη ενώπιον των συμφοιτητών μας.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα μόνο εύκολο δεν ήταν αφού τα εμπόδια τα οποία παρουσιάστηκαν ήταν πολλά και πολύπλευρα. Η Σύγκλητος μετά από πίεση τριών μηνών ενέκρινε την πρότασή μας, ώσπου ο κορωνοϊός μας χτύπησε την πόρτα και «πάγωσε» τη διαδικασία.

Σήμερα όμως και έπειτα από την πρόσφατη επικοινωνία μας με την εταιρεία, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως η Δωρεά θα πραγματοποιηθεί και θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εταιρεία «ΚΟΠΙΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε» για την αναγκαία και ανιδιοτελή συνεισφορά της στην εξόπλιση της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Τηρούμε τη δέσμευσή μας και με την έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων, η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών θα είναι εξοπλισμένη με 50 νέες καρέκλες.

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολυτεχνείου Κρήτης