5 χρόνια χωρίς τον Μίκη Θεοδωράκη – Πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στα Χανιά

5 χρόνια χωρίς τον Μίκη Θεοδωράκη – Πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στα Χανιά

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, πλήθος κόσμου παραβρέθηκε προχθές Τετάρτη, για ακόμα μια χρονιά στο νεκροταφείο του Γαλατά Χανίων, όπου τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση για τα 5 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Στην επιμνημόσυνη δέηση παραβρέθηκαν σύσσωμο το ΔΣ του Παγκρήτιου Συλόγου των φίλων του Μίκη Θεοδωράκη, αιρετοί, καθώς και απλός κόσμος που θαύμαζε τον μεγάλο δημιουργό, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί του.
Στην τελετή έδωσε το «παρών» πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της Κ.Ε του ΚΚΕ.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ακόμα ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Αλέκος Μαρινάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περιφέρειας Κρήτης, ο Σπύρος Αγριμάκης, μέλος του ΓΠ Κρήτης του ΚΚΕ και γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Χανίων του ΚΚΕ, ο Μπάμπης Λουτσέτης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και ο Τζόνι Γκιολίγκου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, γραμματέας του ΣΠ Κρήτης της ΚΝΕ.

Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης, κατατέθηκαν λουλούδια στο μνήμα του μουσικοσυνθέτη. Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ λουλούδια κατέθεσε ο Γιάννης Πρωτούλης και εκ μέρους της ΤΟ Χανίων ο Αλέκος Μαρινάκης.

Η λιτή τελετή συνεχίστηκε με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από την μπάντα του Δήμου Χανίων.
Να μείνει το έργο του Μίκη ζωντανό και προσβάσιμο στον λαό και τη νεολαία

Ο Γιάννης Πρωτούλης για τα 5 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη δήλωσε: «Τιμάμε τη μνήμη του μεγάλου μας δημιουργού, του Μίκη Θοδωράκη, και ως Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας κρατάμε την υπόσχεσή μας στο ακέραιο, το έργο του Μίκη Θοδωράκη – που είναι ένα έπος και αποτυπώνει τη λαϊκή αντίσταση τον 20ό αιώνα – να μείνει ζωντανό και να μείνει και προσβάσιμο, στον λαό μας και κυρίως στις νεότερες γενιές. Με δεκάδες κάθε χρόνο πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεγαλύτερου και μικρότερου βεληνεκούς και κυρίως με διαρκείς παρεμβάσεις και διεκδικήσεις απέναντι στην πολιτεία για το μουσείο του Μίκη Θεοδωράκη, που επιτέλους πρέπει να φτιαχτεί εδώ στα Χανιά. Για να μπει το έργο του μέσα στα σχολεία, για να προβάλλεται από την κρατική τηλεόραση, από τα ραδιόφωνα, από το διαδίκτυο, για να υπάρχει δυνατότητα στις νεότερες γενιές να απολαύσουν και να εμπνευστούν από το έργο του μεγάλου μας δημιουργού».

Στην συνέχεια το κλιμάκιο του Κόμματος επισκέφθηκε το πατρικό σπίτι του μουσικοσυνθέτη, το οποίο επισκέφθηκε και πλήθος κόσμου τις τελευταίες ημέρες, με τα εκθέματα σε αυτό να αποτυπώνουν ανάγλυφα το μεγάλο έργο του μουσικοσυνθέτη, όχι μόνο ως μουσικού αλλά και ως αγωνιζόμενου ανθρώπου στο πλευρό του λαού μας.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο X (Twitter)