Ο Δήμος Αποκορώνου για την εύρεση των δύο έργων του Α. Τάσσου

0
40

Από το Δήμο Αποκορώνου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα αμφιβόλου προέλευσης και σκοπιμότητας, ο Δήμος Αποκορώνου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πως προ μερικών ημερών εντοπίστηκαν τα δύο έργα του γνωστού Έλληνα χαράκτη Αναστάσιου Αλεβίζου (Α. Τάσσου), τα οποία αναφέρονταν στο Βιβλίο Μητρώου της Πινακοθήκης, αλλά δεν βρίσκονταν στον χώρο της Πινακοθήκης κατά την καταγραφή που έγινε πριν την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης. Τα δύο έργα εντοπίστηκαν στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Φρε, χωρίς να είναι σαφές πότε και γιατί μεταφέρθηκαν εκεί.

Τα δύο χαρακτικά ονομάζονται «Ο επαναστατημένος άγγελος» και «Πενθούσες γυναίκες», και έχουν διαστάσεις 40 x 96 εκ. και 37 x 90 εκ. αντίστοιχα. Τα έργα φέρουν την υπογραφή του καλλιτέχνη, αλλά όχι ημερομηνία. Εκτιμάται όμως ότι δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο ακμής και αναγνώρισής του, στα τέλη της δεκαετίας του ’60 ή τη δεκαετία του ’70. Τα έργα μεταφέρθηκαν αυθημερόν στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης και προσεχώς θα ενσωματωθούν στην έκθεσή της.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει το πάγιο ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για τον Πολιτισμό γενικότερα και για τον συγκεκριμένο χώρο ειδικότερα, όπου τα προηγούμενα δύο χρόνια έγιναν εκτενείς εργασίες αφύγρανσης και συντήρησης, προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά σύμφωνα με την επιθυμία των δωρητών, Μάρκου & Αργυρώς Γιαννουλάκη

. Σε συνέχεια των εργασιών αυτών, ο χώρος βάφτηκε και η συλλογή της Πινακοθήκης αναδιοργανώθηκε, ανοίγοντας ξανά για το κοινό το περασμένο καλοκαίρι. Ως Δήμος Αποκορώνου, δεν μπορούμε παρά να είμαστε περήφανοι για αυτό το «στολίδι» του Φρε, το οποίο καταφέραμε να αποδώσουμε ξανά στην κοινωνία με την αμέριστη στήριξη και συνεργασία της Τοπικής Κοινότητας Φρε και του Πολιτιστικού Συλλόγου Φρε «η Παναγία των Δύο Βράχων», τους οποίους και ευχαριστούμε. Είναι κρίμα αυτό το αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα να γίνεται αντικείμενο σκοπιμοτήτων.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου
Χαράλαμπος Κουκιανάκης

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter