Στη Μητρόπολη Ρεθύμνου ο Επίσκοπος Κνωσού | φωτο

0
22

Από τη Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Την 5η Φεβρουαρίου 2023, Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης, τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού κ. Μεθόδιο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο, ο οποίος υποδέχθηκε για πρώτη φορά τον Θεοφιλέστατο άγιο Κνωσού στην Ιερά Μητρόπολή μας με λόγους αγάπης και τιμής.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος κ. Μεθόδιος και στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το Τρίμηνο Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Χρήστου Σκυργιανόγλου, ο οποίος επί σειρά πολλών ετών διηκόνησε τον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων.
Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, κατόπιν παρακλήσεως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος προχείρισε σε Αναγνώστη τον αξιότιμο κ. Αναστάσιο Σκυργιανόγλου, Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ρεθύμνου, υιό κατά σάρκα του προαναφερθέντος μακαριστού Χρήστου Σκυργιανόγλου, και αναφέρθηκε με λόγους καρδιακούς στα μηνύματα της ευαγγελικής περικοπής «του Τελώνου και Φαρισαίου» και στην ανάγκη να προσεγγίζομε όλοι την χάρη και το έλεος του Θεού με στάση τελωνική, ευχόμενος σε όλους καλό και ευλογημένο Τριώδιο. Ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε επίσης με λόγους αγάπης στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, ευχαριστώντας τον για την πρόσκληση και την σημερινή παρουσία του στο Ρέθυμνο, από όπου έλκει την καταγωγή του εκ πατρός.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος διένειμε στο, παρά την κακοκαιρία, πολυπληθές εκκλησίασμα το αντίδωρο και αναμνηστική εικόνα του Οσίου Μεθοδίου του εν Νιβρύτω από την εις Επίσκοπον χειροτονία του, ενώ ο Ποιμενάρχης μας προσέφερε προς τον νέο Επίσκοπο της Εκκλησίας ένα αρχιερατικό μπαστούνι, ως δώρο του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, και προσωπικώς ένα ιερό εγκόλπιο του μακαριστού Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Ανθίμου, συμμοναστού του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγκαράθου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, επίσης, παρεκάλεσε τον Θεοφιλέστατο άγιο Κνωσού να διαβιβάσει στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο τις θερμές ευχές του πληρώματος της εν Ρεθύμνη παροικούσης Εκκλησίας επί τη συμπληρώσει σήμερα ενός ακριβώς έτους από της Ενθρονίσεώς του στον πρώτο Θρόνο της Εκκλησίας Κρήτης.

Μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, οι δύο Αρχιερείς μετέβησαν στη Λέσχη Αξιωματικών, όπου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ρεθύμνης, και ευχήθηκαν καταλλήλως, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχου Ρεθύμνης κ. Μαίρης Λιονή, του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γεωργίου Μαρινάκη, των Διοικητών του 547 και του 548 Α/Τ Πεζικού και άλλων εκπροσώπων αρχών και φορέων και εφέδρων από ολόκληρη τη Μεγαλόνησο Κρήτη.

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter