Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ καταστηματαρχών Κουμ Καπί και Δήμου

0
51

Συνεχίζεται ο «χαρτοπόλεμος» ανάμεσα στους καταστηματάρχες του Κουμ Καπί, και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χανίων Μιχάλη Βλαχάκη, καθώς και οι δύο σήμερα έδωσαν στη δημοσιότητα νέες ανακοινώσεις:

Η νέα  ανακοίνωση των καταστηματαρχών

«Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος έβγαλε τα συμπεράσματα του! Διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι το 84% των επιχειρηματιών στο Κουμ Καπί είναι άνομοι και ασύδοτοι.

Μήπως αγαπητέ κύριε Βλαχάκη οι άνθρωποι αυτοί αδυνατούν να ανταποκριθούν στο ανάλγητο χαράτσι που τρέχει εδώ και 14 χρόνια στην περιοχή; Αναλογιστήκατε γιατί από τα 27 μαγαζιά έμειναν μονάχα 12; Μήπως η αδιαφορία και η εγκατάλειψη της περιοχής από τον Δήμο μείωσε δραματικά την επισκεψιμότητα και τον τζίρο των καταστημάτων; Είναι αποκλειστική ευθύνη του Δήμου η καταστροφική πορεία του Κουμ Καπι αυτά τα χρόνια.

Η λογική του παραλόγου λέει ότι εκταμιεύσατε 34,600€ από το ταμείο του δήμου (ΔΛΤΧ) και την άλλη μέρα βγήκατε να μαζέψετε αυτό το ποσό, ίσως και παραπάνω, από τους εναπομείναντες καταστηματάρχες. Αυτή μάλλον είναι η δική σας εκδοχή της ανταποδοτικότητας.

Πείτε μας κύριε Βλαχάκη, γνωρίζετε τι σημαίνει ανταποδοτικότητα των δημοτικών τελών; Πείτε μας, τι έχει προσφέρει ο Δήμος τα τελευταία 14 χρόνια για αυτή τη περιοχή (πέρα από το να τρέχει να βουλώνει τις τρύπες που ανοίγουν μπροστά στα καταστήματα); Πως έχει τα μούτρα να κατηγορεί αυτούς τους ανθρώπους για άνομους και ασύδοτους;

Να σας πούμε εμείς λοιπόν τι συμβαίνει. Αδυνατούν  να κάνουν καινούργιες αιτήσεις γιατί θα πρέπει να εξοφλήσουν στο Δήμο τα προηγούμενα σωρευμένα χαράτσια τους. Και λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν… Είναι όλοι χρεωμένοι!

Λέτε ψέματα κύριε Βλαχάκη ότι δεν γνωρίζατε την κατάσταση και ότι αποκαλύφθηκε από τον έλεγχο. Είναι ένα ζήτημα το οποίο είχε συζητηθεί παρουσία του Δημάρχου στην συνάντηση που είχαμε τον Ιούνιο στο δημαρχείο.

Αντί να καλέσετε τους ανθρώπους αυτούς και να κάνετε μια συνάντηση μαζί τους ώστε να βρείτε μια λύση για να κρατήσουν τα μαγαζιά τους ανοικτά, επιλέξατε το τριήμερο της Παναγίας να στείλετε τους Χαρατζήδες σας να τους αποτελειώσουν! Ένας σώφρων αντιδήμαρχος επί των οικονομικών κοιτάει πως θα κρατήσει ανοιχτά τα μαγαζιά στο Δήμο για να έχει το δικαίωμα να εισπράττει.

Δουλειά σας δεν είναι μονάχα να μαζεύετε λεφτά, αλλά να κρατάτε τις επιχειρήσεις ανοικτές, να έχει ψωμί να τρώει ο κόσμος ώστε να μπορείτε να μαζεύετε τα έσοδα που θέλετε. Όσον αφορά την νομιμότητα που επικαλείστε, και τα μνημόνια νόμιμα είναι αλλά όσοι το επικαλούνται αυτό ο κόσμος τους λέει καραγκιόζηδες.

Για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας και «πετάμε την μπάλα στην κερκίδα», φροντίστε όσο είναι καιρός να βοηθήσετε τους καταστηματάρχες εκεί να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους και υλοποιήστε τις υποσχέσεις που έχετε δώσει (Οι εγκαταλελειμμένες τέντες ακόμα εκεί είναι και κινδυνεύει κόσμος).

Πιστέψτε μας, δεν απολαμβάνουμε έναν τέτοιο διάλογο μέσω των ΜΜΕ. Περιμένουμε από εσάς, με την διπλή ιδιότητα που έχετε, έργα και όχι άλλα λόγια.

Εκ μέρους του Αναπτυξιακού Συλλόγου Κατοίκων και Επιχειρηματιών Παλαιού Κουμ Καπί».

ΒΛΑΧΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Η νέα απάντηση του αντιδημάρχου:

Κύριε Χατζηγεωργίου να σας επισημάνω ότι το «ανάλγητο χαράτσι» όπως το ονομάζεται, είναι το τέλος κατάληψης κοινοχρήστου χώρου και επιβάλλεται για τα τραπεζοκαθίσματα που αναπτύσσουν οι καταστηματάρχες σε ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ.

Ως γνωστόν τα όρια και οι διαγραμμίσεις που ο Δήμος θέτει συνεχώς καταστρατηγούνται από τις επεκτατικές τάσεις των επιχειρηματιών, αφήνοντας όλο και λιγότερο χώρο για την ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών.

Ως αποτέλεσμα της υπερκατάληψης κοινόχρηστου χώρου απο τα τραπεζοκαθίσματα και της καταστρατήγησης του δικαιώματος ελεύθερης πρόσβασης πολιτών και επισκεπτών, έχουμε την διεύρυνση του φαινομένου της ασυδοσίας, η οποία με την πάροδο των χρόνων μετεξελίχθηκε σε «κεκτημένο δικαιώμα» για κάποιους σαν εσάς.

Τώρα, σύμφωνα με τα γραφόμενα σας, επιλέγετε να φλερτάρετε και με την ανομία, παρακινώντας τους καταστηματάρχες να μην πληρώνουν για τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ που καταλαμβάνουν.

Κύριε Χατζηγεωργίου, δεν έχω σκοπό να υποκύψω στις παράλογες και πέρα από κάθε νομιμότητα απαιτήσεις σας.

Σας επαναλαμβάνω οτι η τήρηση της ευταξίας στον Δήμο καθώς και η διασφάλιση των δημοσίων εσόδων είναι υποχρέωσή μου.

Μιχάλης Βλαχάκης
Αντιδήμαρχος Χανίων – Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου