2ο Παγκρήτιο Camp Τερματοφυλάκων | Λασίθι: Εξειδικευμένα σεμινάρια και αξιολόγηση τη 2η μέρα

0
15

Τρία εξειδικευμένα σεμινάρια, επιστημονικής και αγωνιστικής φύσεως, τα οποία αφορούν τη θέση του τερματοφύλακα, περιελάμβανε η 2η μέρα (3/6) του ”2ου Παγκρήτιου Camp Τερματοφυλάκων”, που διοργανώνει η GK Goalkeeper Academy στο Δημοτικό Στάδιο Ιεράπετρας «Πέτρος Βουζουνεράκης».

Η αθλητική ψυχολόγος και συνεργάτιδα της Ακαδημίας, κυρία Ελεάνα Κοκκίνη, ανέλυσε στους συμμετέχοντες μία πολύ ευαίσθητη πτυχή της ποδοσφαιρικής καθημερινότητας για κάθε goalkeeper, που είναι η ”διαχείριση άγχους και ευθυνών του τερματοφύλακα”.

Ο κ. Δημήτρης Κρυωνάς, Goalkeeping Coordinator της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Goalkeeping Coach U17 ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ιδρυτής της ”Τhe Goalkeeperabout Αcademy”, έκανε τη δική του ειδική παρουσίαση σχετικά με τη ‘‘μετάβαση από το αναπτυξιακό στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο’’.
Από την πλευρά του, ο κ. Γιώργος Μπερνεάνου, ο οποίος έχει εργαστεί σε τέσσερις διαφορετικές χώρες ως GK Coach, ανέλυσε λεπτομερώς ”τι χρειάζεται ο νεαρός Έλληνας τερματοφύλακας για να κάνει καριέρα στο εξωτερικό”.

Αμέσως μετά το τέλος των σεμιναρίων, τερματοφύλακες και προπονητές μπήκαν στο γήπεδο για να ξεκινήσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης και αξιολόγησης.

Οι τεχνικές ασκήσεις τις οποίες κλήθηκαν να φέρουν σε πέρας οι νεαροί τερματοφύλακες αφορούσαν σε καταστάσεις ”ένας εναντίον ενός”, σέντρες, reaction and decision making και build up.

Η αυλαία της στάσης του ”2ου Παγκρήτιου Camp Τερματοφυλάκων” στο Λασίθι πέφτει σήμερα (4/6, 16:00), με τη διεξαγωγή του προγράμματος της 3ης και τελευταίας ημέρας.

Για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της GK Goalkeeper Academy κάντε follow στις επίσημες σελίδες της Ακαδημίας σε Facebook και Instagram.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter