Κίνδυνος για τα σκουπίδια στη Χερσόνησο

0
42

Σήμα κινδύνου για τα απορρίμματα στον τουριστικό δήμο της Χερσονήσου λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στο έργο επέκτασης του ΧΥΤΑ.

Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι να ζωντανεύει ο «εφιάλτης» εναπόθεσης σκουπιδιών το επόμενο χρονικό διάστημα με φόντο το ήδη κορεσμένο υφιστάμενο κύτταρο.

Το γεγονός καταγγέλλει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Σέγκος ο οποίος κάνει λόγο για παραλείψεις και ολιγωρίες του Δήμου Χερσονήσου και της διοίκησης του ΦΟΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδος.

«Υπήρξαν αστοχίες από τον εργολάβο» υποστηρίζει ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πεδιάδας ο οποίος παράλληλα αναφέρεται στο τελεσίγραφο για δίμηνη παράταση, αλλά και στις ποινικές ρήτρες προς τον εργολάβο.

Πρόκειται για ένα έργο κομβικής σημασίας για την περιοχή, το οποίο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2018, με τον Γιάννη Σέγκο να εκφράζει την αγωνία αλλά και τη δυσαρέσκεια του, καθώς το… πρώτο προειδοποιητικό καμπανάκι για το έργο προς τη δημοτική αρχή ήταν το Νοέμβριο του 2016.

Υπάρχει εναλλακτική λύση, υποστηρίζει από τη πλευρά του ο Βαρδής Φραγκιαδάκης.

Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Σέγκος καταγγέλλει φωτογραφικό διαγωνισμό στην προμήθεια εξοπλισμού, μεταξύ άλλων της μονάδας αντίστροφης όσμωσης, έργο που χωροθετείται ακριβώς δίπλα από το κύτταρο προς επέκταση.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr