16χρονος ισχυρίζεται πως βρήκε θεραπεία για μία επικίνδυνη μορφή του καρκίνου του μαστού

0
61

Ο 16χρονος Krtin Nithiyanandam ισχυρίζεται πως ανακάλυψε θεραπεία για έναν από τους πιο επικίνδυνους τύπους καρκίνου του μαστού.

Ο νεαρός Ινδός πιστεύει πως βρήκε τον τρόπο να μετατρέψει τον τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού σε μορφή που μπορεί να δεχθεί θεραπεία.

Ο Krtin Nithiyanandam έγινε γνωστός πέρυσι, όταν και και κέρδισε το «Google Science Fair», δημιουργώντας τεστ διάγνωσης πρόωρων δειγμάτων της νόσου Αλτσχάιμερ.

«Οι περισσότεροι καρκίνοι έχουν υποδοχείς στην επιφάνεια τους που συνδέονται με φάρμακα όπως η ταμοξιφαίνη, ωστόσο, ο «τριπλά αρνητικός καρκίνος δεν έχει υποδοχείς, με τις θεραπείες να μην λειτουργούν», εξηγεί ο νεαρός στην Telegraph.

«Η πρόγνωση για τις γυναίκες με καρκίνο χαμηλής διαφοροποίησης δεν είναι πολύ καλή, οπότε ο στόχος είναι να ξαναγυρίζουμε τον καρκίνο σε μια μορφή που να μπορεί να θεραπευθεί. Η πρωτείνη ID4 σταματά τα καρκινικά κύτταρα χαμηλής διαφοροποίησης από το να διαφοροποιηθούν, οπότε έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να μπλοκαριστεί η πρωτεϊνη ID4», τονίζει και προσθέτει:

«Εχω βρει έναν τρόπο να ”φιμώσω” τα γονίδια που παράγουν ID4 που μετατρέπουν τον καρκίνο σε μια λιγότερο επικίνδυνη μορφή».

Ο Krtin Nithiyanandam στοχεύει στο να τραβήξει την προσοχή της επιστημονικής κοινότητας, ώστε να συνεχίσει την έρευνά του.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter