15χρονη Ινδή έκανε 7 μέρες ποδήλατο για να σώσει τον ανήμπορο πατέρα της

0
83

Το «δέσιμο» που έχει με τον πατέρα της απέδειξε με μια κίνηση που δύσκολα θα φαντάζονταν άλλοι στη θέση της, μια 15χρονη κοπέλα από την Ινδία. Σε αυτήν την απόφαση οδήγησε και η απόγνωσή της, καθώς έτσι κατάφερε να τον σώσει από την πείνα, ενδεχομένως και από τον θάνατο.

Η Τζιότι Κουμάρι κατόρθωσε να γυρίσει με το ποδήλατο τον ανήμπορο πατέρα της πίσω στο σπίτι τους, στο βορειοανατολικό Μπιχάρ, από το Νέο Δελχί, κάνοντας πετάλι για επτά συνεχόμενες ημέρες, διάστημα στο οποίο διέσχισε 1.200 χιλιόμετρα.

«Δεν είχα άλλη επιλογή, αφού ο πατέρας μου έχασε τη δουλειά του και δεν είχε να πληρώσει ούτε το νοίκι. Ο σπιτονοικοκύρης του τον απειλούσε με έξωση και κινδύνευε να πεταχθεί πεινασμένος στον δρόμο, αφού δεν μπορούσε να περπατήσει λόγω πρόσφατου ατυχήματος», είπε η κοπέλα.

H 15χρονη κατάφερε να στρέψει επάνω της και το ενδιαφέρον της Ποδηλατικής Ομοσπονδίας της Ινδίας, που την κάλεσε να περάσει από δοκιμαστικά και να ασχοληθεί επαγγελματικά με το άθλημα. Πάντως, σε αυτήν τη φάση ήταν άλλη η προτεραιότητά της.

Το lockdown λόγω κορονοϊού στην Ινδία είχε αφήσει κόρη και πατέρα αρκετά μακριά, με το σιδηροδρομικό σύστημα να κλείνει και αυτό. Τα άλλα μέσα παρέμεναν επίσης ακίνητα και έτσι η λύση ήταν μια: η ποδηλασία. Η Τζιότι δεν το σκέφτηκε, «οπλίστηκε» με θάρρος, κουράγιο και υπομονή και έκανε το παράτολμο ταξίδι.

Μάλιστα, η ιστορία της έφηβης προκάλεσε και το ενδιαφέρον της Ιβάνκα Τραμπ, η οποία έκανε λόγο μέσω Twitter για ένα «πανέμορφο επίτευγμα αντοχής και αγάπης».

πηγή: newsbeast