Τι συμβαίνει τελικά στην Χρυσή Ακτή; Τι λέει ο Δήμος;| φωτογραφίες

0
413

Εκτεταμένες παρεμβάσεις και διάνοιξη δρόμων τόσο στην παραλία της Χρυσής Ακτής όσο και στο απέναντι άλσος από την πλευρά των Αγίων Αποστόλων, βρίσκονται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες.

Από τον Δήμο Χανίων διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για παρεμβάσεις αποκατάστασης των αλλοιώσεων που προκάλεσε στην περιοχή η θεομηνία της 26ης Οκτωβρίου.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος Χανίων ήταν απολύτως καθησυχαστικός και απαντώντας στις 29 Νοεμβρίου, σε σχετική ερώτηση των «Χ.Ν» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Την περασμένη Κυριακή την αφιέρωσα στο να επιθεωρήσω όλα τα σημεία που είχαν υποστεί ζημιές από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις. Ένα από αυτά ήταν και η Χρυσή Ακτή.

Βρέθηκα επί τόπου και το θέμα με του έθεσαν κάποιοι λουόμενοι και κάτοικοι της περιοχής και το είδα με τα ίδια μου τα μάτια.

Όντως έχει γίνει μια προσπάθεια μεταφοράς- κάλυψης κάποιων ρηγμάτων στην παραλία που είχαν γίνει από τις βροχοπτώσεις με άμμο που είχαν πάρει από πιο πίσω.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα και καμία περίπτωση το δηλώνω ευθαρσώς να γίνει καμία κερκίδα ή οτιδήποτε άλλο ούτε ήταν στις σκέψεις μας.

Αν κάποιος χειριστής πήρε περισσότερο χώμα και έκανε κάποια ενέργεια με την οποία και εγώ μπορεί να μην συμφωνώ είναι διαφορετικό ζήτημα.

Όμως δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση (επέκτασης του volley ή κατασκευή κερκίδων) και να είναι όλοι βέβαιοι για αυτό» 

Ωστόσο κάτοικοι της περιοχής που ανάρτησαν μία σειρά από φωτογραφίες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζουν ότι οι παρεμβάσεις, δεν έχουν καμία σχέση με την αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία, αλλά πρόκειται για εκτεταμένες εργασίες, με παράλληλη καταστροφή της βλάστησης και των δέντρων.

Τι από τα δύο συμβαίνει τελικά; Θα δοθεί κάποια νέα εξήγηση; 

Φωτογραφίες: Μ.Σ