Στους δρόμους το ΠΑΜΕ για τα νέα μέτρα | Συμβολικός αποκλεισμός της Εφορίας Χανίων (φώτο & video)

0
103

Την Εφορία Χανίων απέκλεισαν το πρωί συμβολικά εργατικά σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ και αγρότες του Νομού. 

Μάλιστα στον τοίχο του κτηρίου με κόκκινα γράμματα έγραψαν τη φράση «Κάτω τα ξερά σας» . 

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους στα νέα μέτρα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης.

Tα Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ παρέδωσαν υπόμνημα στην έφορο Χανίων

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων. 

Σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων τονίζει πως μεταξύ άλλων διεκδικεί:

Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών, ώστε να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού, του αίσχους των ανοιχτών τιμών και της εκτεταμένης απληρωσιάς των αγροτών από τους εμποροβιομήχανους.

Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομήχανους, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής κ.ά.

Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να μη γίνει καμία κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.

Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ.
Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές σε ΟΓΑ και ΕΛΓΑ. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας.

Εξόφληση των ενισχύσεων και των αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.