Προβολή της κρητικής διατροφής στην Δημοτική Αγορά Χανίων μέσω διαδραστικής συσκευής (φώτο & video)

0
55

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το διαδραστικό σύστημα “Creative Crete”, το οποίο τοποθετήθηκε από τον Δήμο Χανίων στη Δημοτική Αγορά και περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες για παραδοσιακά προϊόντα και συνταγές, που αναδεικνύουν την κρητική διατροφή.

Με την συσκευή αυτή μπορεί οποιοσδήποτε επιθυμεί να βρει κρητικές συνταγές και γυρνώντας έναν χειρόμυλο να αλλάζει τις σελίδες την στιγμή που στην απέναντι πλευρά πέφτει ελαιόλαδο σε ένα δοχείο. 

Ήδη η τοποθέτηση της συγκεκριμένης συνταγής προκάλεσε το ενδιαφέρον αρκετών ξένων επισκεπτών το πρωί της Τετάρτης, με τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων να απαντούν στις ερωτήσεις τους. 

Publiée par Kriti24 sur mercredi 16 mai 2018

 

Στην παρουσίαση παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, και οι Αντιδήμαρχοι Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Γιάννης Μαράκης, και Τουρισμού, Ελευθερία Αλιφιεράκη.

“Τοποθετήσαμε στο κέντρο της Δημοτικής μας Αγοράς το συγκεκριμένο διαδραστικό σύστημα, έπειτα από τη δωρεά και την ανταπόκριση της Περιφέρειας Κρήτης στο αίτημα του Δήμου Χανίων για μεταφορά της εγκατάστασης από χώρο, που δεν χρησιμοποιούνταν”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μία ειδική κατασκευή, μία πρέσα λαδιού, όπου οι επισκέπτες και οι συνδημότες μας μπορούν να βρουν χρήσιμες πληροφορίες για την κρητική διατροφή.

“Η Δημοτική μας Αγορά αποτελεί το καταλληλότερο μέρος για τη φιλοξενία του συγκεκριμένου διαδραστικού συστήματος, λόγω των πολυάριθμων επισκεπτών της, ενώ με την προσπάθειά μας αυτή αναβαθμίζουμε τις τουριστικές μας υπηρεσίες, διαδίδοντας με τον σωστό τρόπο να πλεονεκτήματα του τόπου μας, συνεργαζόμενοι για το καλύτερο αποτέλεσμα”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, ο οποίος μάλιστα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Τμήμα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, τη Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, τον Σύλλογο Καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό του, Παναγιώτη Κλειδαρά, καθώς και τον φωτογράφο, Γιώργο Μαζωνάκη, για την παραχώρηση του σημαντικού φωτογραφικού του υλικού.

Publiée par Kriti24 sur mercredi 16 mai 2018

Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά η συσκευή αυτή είχε τοποθετηθεί στο αεροδρόμιο Χανίων, όμως εξαιτίας των εργασιών επέκτασης του απομακρύνθηκε. Η συσκευή αφορά την προβολή της κρητικής διατροφής και δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας για λογαριασμό της Περιφέρειας Κρήτης. 

Επισημαίνεται ότι στο συγκεκριμένο σύστημα παρουσιάζονται στην ελληνική και αγγλική γλώσσα τα ποιοτικά κρητικά παραδοσιακά προϊόντα, 24 εναλλασσόμενες συνταγές κρητικής γαστρονομίας, ενώ υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα αποστολής με ηλεκτρονική αλληλογραφία των εν λόγω πληροφοριών.