Όλα έτοιμα για την 7η διεθνή αθλητική συνάντηση στίβου «Χανιά 2017»

0
65

Η επίσημη συνέντευξη Τύπου για την 7η διεθνή αθλητική συνάντηση στίβου «Χανιά 2017» πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο «Halepa Hotel», με τους διοργανωτές των αγώνων να κάνουν κάλεσμα στον κόσμο για να παρακολουθήσει τους αγώνες στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, το Σάββατο 20 Μαΐου.

Η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη, που έκανε το δικό του κάλεσμα εκθειάζοντας τον Γ.Σ. «Ελ. Βενιζέλο», αλλά και το έργο που άφησε πίσω της η οικογένεια Βενιζέλου: «Ένα σωματείο που έχει αναδείξει την Κρήτη, τα Χανιά ιδιαίτερα σαν πρώτο σωματείο στις διοργανώσεις στην Ελλάδα. Είναι το καμάρι μας στα Χανιά. Έτσι λοιπόν συμμετέχουμε στη διοργάνωση αυτή, που γίνεται προς τιμήν της Έλενας Βενιζέλου και είναι κι αυτό ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας των Χανίων, γιατί τα έργα και οι ημέρες του Βενιζέλου για την Κρήτη και την Ελλάδα είναι γνωστά. Τιμούμε αυτούς τους ανθρώπους, τιμούμε την Έλενα, η οποία ένα μεγάλο κομμάτι της περιουσίας της το αφιέρωσε σε έργα για τα Χανιά. Από τη μεριά τη δική μου καλώ τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να συμμετέχουν το Σάββατο στη διοργάνωση αυτή. Θα συμμετέχουν σπουδαίοι αθλητές από άλλες χώρες, αλλά και από όλη την Ελλάδα και καλώ τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να έρθουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες».

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νίκος Βλαζάκης τόνισε: «Πιστεύω ότι ο διοργανωτής, το σωματείο «Ελευθέριος Βενιζέλος», εκπροσωπεί επάξια την πόλη των Χανίων και πιστεύω ότι όλοι οι Χανιώτες ξέρουν ότι είναι από τα καλύτερα σωματεία στην Ελλάδα αγωνιστικά και όπως έχουμε δει το μίτινγκ είναι πολύ υψηλού επιπέδου και συν ότι υπάρχει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα μέσα στο μίτινγκ δείχνει την οργάνωση αυτού του σωματείου. Άρα εμείς τέτοια events πρέπει να τα στηρίζουμε και φέτος και κάθε χρονιά, που θα γίνονται τέτοιου μεγέθους συναντήσεις. Εύχομαι καλή επιτυχία και προσκαλώ κι εγώ όλο τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, γιατί πραγματικά να τιμήσουν αθλητές επιπέδου πολύ υψηλού, που έχουν πάει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι πανελληνιονίκες με συμμετοχές σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και γιατί αξίζει ο στίβος, που διαχρονικά είχε πολύ μεγάλη αξία, να στηρίζεται στην πόλη των Χανίων».

Τη στήριξη της ΑΝΕΚ LINES, χρυσού χορηγού της διοργάνωσης, σε τέτοιες σπουδαίες πρωτοβουλίες δήλωσε η Υπεύθυνη Χορηγιών της μεγάλης Ναυτιλιακής Εταιρείας της Κρήτης Άννα Νικολακάκη, που έκανε και μία αναφορά στο σπουδαίο έργο της Έλενας Βενιζέλου: «Η ΑΝΕΚ –που συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια ζωής- δεν θα μπορούσε παρά να είναι παρούσα ως χορηγούς στους διεθνείς αγώνες που οργανώνει ο Γ.Σ. «Ελ. Βενιζέλος» και είναι αφιερωμένοι στη μνήμη της Έλενας Βενιζέλου. Σ’ αυτό το σημείο επιτρέψατε μου, μία μικρή αναφορά στη γενναιόδωρη σύζυγο του Ελευθερίου Βενιζέλου, η οποία πέραν του υπερσύγχρονου μαιευτηρίου «Έλενα» στην Αθήνα, στην ιδιαίτερη πατρίδα του Εθνάρχη, τα Χανιά, προσέφερε το Βενιζέλειο Στάδιο –όπου και θα πραγματοποιηθούν οι αυριανοί αγώνες, το Βενιζέλειο Ωδείο, τις παιδικές εξοχές Αγίων Αποστόλων, το άνοιγμα του δρόμου του Θερίσου, το Υδραγωγείο Μουρνιών και μεταξύ άλλων, πολλές υποτροφίες σε Χανιώτες φοιτητές, για σπουδές στο εξωτερικό. Στη μνήμη αυτής της σπουδαίας γυναίκας, της Έλενας Βενιζέλου, ο «Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος» πραγματοποιεί με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών την 7η διεθνή αθλητική συνάντηση στίβου. Η ΑΝΕΚ LINES ως χρυσός και υπερήφανος χορηγούς του Συλλόγου εύχεται στους διοργανωτές καλή επιτυχία την οποία είναι βέβαια ότι και με την εύνοια του καιρού θα έχουν».

Τις δικές του ευχές για τη διοργάνωση έδωσε εκ μέρους του χορηγού φιλοξενίας, «Halepa Hotel», o Κώστας Χρύσανθος, ενώ το δικό του κάλεσμα εκ μέρους των προπονητών έκανε ο προπονητής ρίψεων του «Ελ. Βενιζέλου» Γιώργος Μήλιος: «Θέλω να καλέσω τους Χανιώτες να έρθουν οικογενειακά να έρθουν στο Εθνικό Στάδιο Χανίων να παρακολουθήσουν τους αγώνες, αφενός για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες μικρών και μεγάλων –γιατί έχουμε και αγώνες αναπτυξιακών ηλικιών και πρωταθλητών μεγάλων- αλλά αφετέρου γιατί θέλουμε να διαπιστώσουν, ειδικότερα για τον στίβο και γενικότερα για τον αθλητισμό, ότι είναι κάτι άλλο που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό να διαδραματίζεται στα ελληνικά γήπεδα».

Ο αθλητής των 400μ. του «Ελ. Βενιζέλου» Δημήτρης Γράβαλος υποσχέθηκε ότι θα αποζημιωθεί ο κόσμος για τη δυναμική παρουσία που θα έχει με θέαμα και σπουδαίες επιδόσεις: «Ένα μεγάλο μπράβο στον κ. Γιώργο Γιατρουδάκη, στους υπεύθυνους της ομάδας και τους τοπικούς φορείς για την προσπάθεια που κάνουν να διεξάγουν την 7η διεθνή συνάντηση «Χανιά 2017″. Καλώ τον κόσμο των Χανίων και όχι μόνο να έρθει στους αγώνες, να παρακολουθήσει την προσπάθεια των αθλητών, να τους χειροκροτήσει κι εμείς με τη σειρά μας θα τους προσφέρουμε θέαμα και μεγάλες επιδόσεις».

Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Πλατανιά Πολυχρόνης Σημαντηράκης δήλωσε τα εξής: «Ο Δήμος Πλατανιά πιστεύοντας βαθιά στις αξίες του αθλητισμού ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του Συλλόγου «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να γίνουν οι αγώνες στίβου «Χανιά 2017″ κι έτσι να συμβάλλουμε κι οι Χανιώτες αθλητές να αγωνιστούν στην έδρα τους και να συναγωνιστούν με ξένους και Έλληνες καταξιωμένους αθλητές. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αγώνες, στους αθλητές μας και πάντα ο Δήμος μας όταν του δίνεται η ευκαιρία βοηθάει όσο μπορεί στην ανάπτυξη και την καλλιέργεια του αθλητισμού».

Τέλος ο πρόεδρος του «Ελ. Βενιζέλου» Γιώργος Γιατρουδάκης τόνισε ότι με ιδιαίτερη χαρά ο σύλλογος διοργανώνει για 7η χρονιά τους αγώνες κάνοντας λόγο για πολύ μεγάλο γεγονός και λέγοντας ακόμα: «Κάναμε μία τεράστια προσπάθεια σαν σύλλογος και η διοργάνωση είναι ένα κομμάτι της αθλητικής μας οικογένειας. Ο σύλλογος μας τα τελευταία χρόνια είναι κορυφαίος και για να είσαι κορυφαίος σημαίνει ότι υπάρχει μία οργάνωση, υπάρχει μία συνεργασία όλων των φορέων, από τη διοίκηση, τους προπονητές και τους αθλητές και γι’ αυτό βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα. Ήταν ηθική μας υποχρέωση όλα αυτά τα χρόνια να δημιουργήσουμε έναν τέτοιο αγώνα, που δεν βασίζεται στην παρουσία την αγωνιστική μόνο μεγάλων αθλητών αλλά και στην παρουσία και μικρότερων αθλητών, ακόμα και από το Δημοτικό. Να έρθουν τα παιδιά να δουν αγώνες, οι γονείς τους, για να δουν τι εκπροσωπούν, γιατί κακά τα ψέματα τα κίνητρα των παιδιών είναι οι μεγάλοι αθλητές. Αύριο από τις 3 και μετά θα δοθεί η δυνατότητα στον κόσμο, που τον καλούμε με όλη μας την αγάπη να έρθει και να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των Ελλήνων πρωταθλητών. Είναι μεγάλα ονόματα αύριο σε αυτά τα 16 αθλήματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα».

Στη συνέχεια ανέφερε τα σπουδαία ονόματα που θα αγωνιστούν στη διοργάνωση, ευχαρίστησε θερμά τους συνδιοργανωτές, τους χορηγούς, τους υποστηρικτές, τους χορηγούς φιλοξενίας και τους χορηγούς επικοινωνίας, ενώ σχολίασε ότι η απεργία των πλοίων δημιούργησε προβλήματα στις συμμετοχές αθλητών, αλλά ο σύλλογος έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε από την πλευρά του.

Πηγή: athlitiko.gr