Ο Α. Σκαμνάκης και ο Μ. Αρτεμάκης σχολιάζουν την άποψη του kriti24.gr για το αεροδρόμιο Χανίων.

0
476

Το μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών Α. Σκαμνάκης σχολίασε με ανάρτησή του στο facebook την άποψη του kriti24.gr για το αεροδρόμιο Χανίων.

Γράφει χαρακτηριστικά:

Εξαιρετικού επιπέδου ανάλυση. Αποκορύφωμα της ερμηνευτικής δημοσιογραφίας. Διατηρώ την επιφύλαξη μου και διαφωνώ για δύο μόνο σημεία.
Εδώ η δεοντολογία ξεπερνά τα στενά όρια εναρμονίζεται με το δημόσιο συμφέρον και πασχιζει για την αυτονομία του χώρου. Συγχαρητήρια!!! Με την επισήμανση βέβαια ότι Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τα κινήματα και τη κοινωνία των πολιτών. Διότι μόνο αυτά μας έχουν απομείνει με τα προβλήματα τους, την αγωνία τους και τις προτάσεις τους, με τα μικρά ή μεγάλα λάθη τους.
Προχωράμε λοιπόν. Να υπενθυμίσω βέβαια ότι όλα σχεδόν τα τοπικά Μέσα προβάλουν τα εναλλακτικά κινήματα και αυτό υπήρξε ανέκαθεν η τεράστια συμβολή τους στο πολιτισμό και τη Δημοκρατία.

 

Πολύ ενδιαφέρουσες επισημάνσεις για το θέμα κάνει και ο Οικονομολόγος κ. Μιχάλης Αρτεμάκης:

Συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό να διαφυλάξουμε το δημοκρατικό διάλογο και τις διαφορετικές απόψεις σε θέματα μείζονος σημασίας για την τοπική ανάπτυξη.
Πάντως να μου επιτρέψετε, ανεξάρτητα τι πιστεύει ο καθένας για την παραχώρηση του αεροδρομίου, να σημειώσω ότι δεν έχει γίνει σοβαρή έρευνα στα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Και ποια είναι αυτά;

1) Το αεροδρόμιο λειτουργώντας υπό το έλεγχο της ΥΠΑ ήταν βιώσιμο και διασφαλιζόταν η μελλοντική του ανάπτυξη σε σχέση με την δυναμική του; (αφίξεις/αναχωρήσεις)

2) τι προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης και αν όντως μπορεί να χαρακτηριστεί «αποικιακού χαρακτήρα»; 3)Όντως προβλέπεται αύξηση στα αεροναυτιλιακά τέλη και αν ναι πόσο είναι που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις αφίξεις;

3) αν η παραχώρηση στη Fraport δημιουργεί προβλήματα σε θέματα εθνικής ανεξαρτησίας ή ελέγχου του Τουρισμού της Κρήτης από τους Γερμανούς;