Λάθος οι παρεμβάσεις στις εκλογές του ΕΒΕ Χανίων

0
735

Οι εκλογές στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών επιχειρηματιών του Νομού, αλλά και ευρύτερα της Χανιώτικης κοινωνίας.

Αποτελούν ένα σημαντικό γεγονός, που θα καθορίσει την πορεία και το ρόλο του τοπικού επιμελητηρίου, άρα σε ένα βαθμό και της τοπικής οικονομίας. 

Υπό αυτήν την έννοια, ο καθένας είναι φυσικό να έχει την άποψη, να έχει προτίμηση ή και να έχει κάνει την επιλογή του, για τα πρόσωπα που θα ήθελε να ηγηθούν του ΕΒΕ Χανίων, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.  

Όμως σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουν ΜΟΝΟ οι επιχειρηματίες του Νομού και αυτοί είναι που έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, στην επιλογή που θα κάνουν.

Και υπό αυτήν την έννοια δεν χρειάζονται καμία έξωθεν παρέμβαση και πολύ περισσότερο δεν επιζητούν καθοδήγηση.

Ούτε τους ενδιαφέρει ενδεχομένως ποιες είναι οι προτιμήσεις του καθενός που θα ήθελε- για ποιο λόγο άραγε(;)- να παρέμβει δημόσια σε αυτήν την διαδικασία, εκφράζοντας όχι μόνο προτίμηση, αλλά προτρέποντας με πρακτικές του παρελθόντος, τους ενδιαφερόμενους, να στηρίξουν τον ένα ή τον άλλο συνδυασμό.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι, τόσο η συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών του Νομού, αλλά και οι υπόλοιποι, φορείς και κόμματα, ότι σεβάστηκαν τη διαδικασία και το αυτοδιοίκητο του Επιμελητηρίου και απέφυγαν με οποιοδήποτε τρόπο, να παρέμβουν δημόσια σε αυτήν. 

Κάποιοι, αγνοώντας προφανώς το θεσμικό τους ρόλο, επέλεξαν το αντίθετο και με δημόσια παρέμβαση τους, εκφράζουν όχι μόνο ανοικτά την προτίμηση τους, αλλά και προτρέπουν τους επιχειρηματίες, να στηρίξουν την προτίμηση αυτή.

Αυτή η παρέμβαση επιεικώς, μόνο ως άστοχη μπορεί να χαρακτηριστεί, στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, ενός ανεξάρτητου θεσμικού φορέα. 

Τέτοιες ενέργειες δεν προσφέρουν θετικό έργο, σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο, καθώς βρισκόμαστε μόλις λίγες ημέρες πριν την εκλογική διαδικασία. 

Οι επιχειρηματίες, οι άνθρωποι που αποτελούν ουσιαστικά την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας, είναι βέβαιο ότι θα επιλέξουν με τα δικά τους κριτήρια, χωρίς να έχουν ανάγκη από προτροπές ή καθοδήγηση.

Ούτε προς την μία, ούτε προς την άλλη πλευρά…

Και όσοι το πιστεύουν αυτό, μάλλον  έχουν διαπράξει ένα… ολέθριο λάθος!

Μ.Κ