Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε πολύτεκνη οικογένεια με οκτώ παιδιά! (Βίντεο-φωτό)

0
912

«Και γυρίζεις σπίτι μετά την δουλειά. Και τι να δεις κομμένο το ρεύμα. Παίρνεις τηλέφωνο και σου λένε ότι αν δεν δώσεις 960 ευρώ δεν σου δίνουν ρεύμα
Με οχτώ παιδιά να περιμένουν να φάνε. Και να διαβάσουν με τα κεράκια σαν τις παλιές εποχές. Αυτοί είναι οι ωραίοι της ΔΕΗ. Αφήνουν μια οικογένεια με οχτώ παιδιά χωρίς ρεύμα χωρίς φαί και με κίνδυνο κάτι λίγα που υπάρχουν στο ψυγείο να πάνε για πέταμα».

deh-2

Με αυτόν τον τρόπο περιγράφει την περιπέτεια της με τη ΔΕΗ μία μητέρα οκτώ παιδιών, από τα Χανιά.

Απλήρωτοι λογαριασμοί, λόγω  των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η οικογένεια, ανέβασαν ψηλά το συνολικό ποσό.

deh-3

Έτσι η γυναίκα πήγε στη ΔΕΗ και εκμεταλλευόμενη το πρόγραμμα διακανονισμού των οφειλών που τρέχει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου,  ρύθμισε την οφειλή της σε 36 δόσεις, των 75 ευρώ έκαστη.

dei

Όμως στο αμέσως επόμενο διάστημα έλαβε δύο λογαριασμούς  συνολικού ύψους 1.147 ευρώ, τους οποίους όμως όπως ήταν φυσικό δεν μπορούσε να εξοφλήσει άπαξ, όπως προβλέπει η ρύθμιση.

dei-4

Αντ’ αυτού έβαλε από 100 ευρώ σε κάθε λογαριασμό, πληρώνοντας μαζί και από 75 ευρώ για τη ρύθμιση των δόσεων.

Όμως επιστρέφοντας χθες από τη δουλειά της, βρήκε κομμένο το ρεύμα στο σπίτι της.

Επικοινώνησε με τον Διευθυντή της ΔΕΗ   ο οποίος της δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για την περίπτωση της, καθώς η ρύθμιση προβλέπει ακριβώς τι πρέπει να γίνει και ο μοναδικός τρόπος για να ξανασυνδέσει η επιχείρηση το ρεύμα στο σπίτι της, είναι να πληρώσει  το ποσό των 960 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τρία μικρότερα παιδιά της είναι ηλικίας 4, 6 και 8 ετών.

Έτσι αναγκάστηκε να τα μεταφέρει προσωρινά σε συγγενικά σπίτια μέχρι να δει τι θα απογίνει.

Προς το παρόν το ρεύμα είναι κομμένο και η γυναίκα έχει φτάσει στα όρια της απελπισίας αφού, όπως λέει δεν έχει τη δυνατότητα να βρει ολόκληρο το ποσό για να πληρώσει τους λογαριασμούς.

Αυτό που ζητά είναι μία ευελιξία από τη ΔΕΗ, έτσι ώστε να μπορέσει να δανειστεί μέρος του ποσού και να το καταβάλλει για την επανασύνδεση του ρεύματος.