Η απάντηση του Μ. Ντουντουλάκη σχετικά με τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου Πλατανιά

0
78

Απάντηση στην απάντηση του δημάρχου Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη έδωσε με επιστολή πού έστειλε στα ΜΜΕ ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μανώλης Ντουντουλάκης σχετικά με τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου Πλατανιά.

Κύριε διευθυντά,

το αλαζονικό ύφος (απότοκο της αντίληψης της εξουσίας εκ της θέσης αντί των αρμοδιοτήτων εκ της θέσης) της απαντητικής επιστολής του κ. Δημάρχου Πλατανιά στις 28 Ιουλίου 2017 σχετικά με την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά, τεχνηέντως, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους Δημότες.

Προφανώς, θίγεται ο άκρατος εγωισμός του κ. Μαλανδράκη, από την δημοσιοποίηση της ελλιπούς τήρησης των διαδικασιών λειτουργίας του κορυφαίου οργάνου του Δήμου.
Η επιστολή την οποία δημοσιεύσαμε, συντάχθηκε και υπογράφηκε από τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης μετά από ανάγνωση των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών. Οι φραστικές επιθέσεις και οι απειλές (επιτομή της απαξίωσης του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου) δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από τον κ. Μαλανδράκη. Υπενθυμίζουμε ότι το ζήτημα προέκυψε σε σχέση με την απαράδεκτη κατάσταση της αγροτικής οδοποιίας διαχρονικά και σε περιοχές που δεν έχουν πληγεί από θεομηνίες, θέση την οποία εκφράσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και η οποία επιβεβαιώνεται σε πρόσφατο δημοσίευμα στον τοπικό τύπο. Οι αλήστου μνήμης εποχές που επικαλείται δεν μας πρεσβεύουν και είναι τουλάχιστον απαράδεκτη η επίκλησή τους.

Όσον αφορά στις απουσίες μελών του Δ.Σ., ας τις δημοσιεύσει ο κ. Πρόεδρος, για να ενημερωθούν οι Δημότες ποιοι σέβονται τους θεσμούς. Θα σας παρακαλούσαμε κ. Δήμαρχε, αντί να επικαλείσθε τις απουσίες, να εφαρμόσετε όσα προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ανησυχία και η αγωνία σας για τις εκλογές του Μαΐου 2019 είναι έκδηλη στα γραφόμενα (κατ΄ επανάληψη) αλλά και στα δρώμενα σας. Μάλλον, είναι ο ‘’εφιάλτης’’ σας, γιατί είναι ακατανόητη η συνεχής αναφορά σε αυτές, από μέρους σας.

Οι αιρετοί κ. Δήμαρχε, εκλέγονται στο Δ.Σ. από τους Δημότες είτε με τη μία, είτε με την άλλη ιδιότητα. Εμείς πάντως δεν ανησυχούμε, γιατί γνωρίζουμε ότι από όπου και να μας κατατάξουν οι δημότες με την κρίση τους, οφείλουμε να υπηρετούμε -προπαντός με σεμνότητα και ήθος- τους θεσμούς. Η ενασχόληση μας με τα κοινά, απορρέει από το ενδιαφέρον για τον τόπο και τους ανθρώπους του και δεν είναι αυτοσκοπός η εκλογή μας. Ούτως ή άλλως αυτός ο τόπος έχει πολλούς αξιόλογους συμπολίτες μας, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν ίσως περισσότερα από την δική μας συνεισφορά.

Με εκτίμηση ,
Οι Δημοτικοι Συμβουλοι Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πλατανιά
Βερυβάκη-Μαστοράκη Γιούλη
Βολάνης Μανούσος
Δασκαλάκης Μανώλης
Κασσελάκης Ιωάννης
Μπικάκης Γεώργιος
Ντουντουλάκης Μανώλης
Πατεράκης Κωνσταντίνος
Τσαγκαράκης Γεώργιος