Γιατί είναι αντίθετος ο Δήμαρχος Κισάμου στη δημιουργία φορέα διαχείρισης για το Ελαφονήσι;

0
61

Αντίθετος με τη δημιουργία Φορέα Διαχείρισης για την περιοχή του Ελαφονησίου, κατ’ επέκταση και για την παραλία του Μπάλου, δηλώνει ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης θεωρεί ότι αυτοί που πρέπει να έχουν την ευθύνη για τη διαχείριση της δημοφιλούς παραλίας είναι οι ίδιοι οι Δήμοι, στους οποίους ανήκει, αμφισβητώντας τη χρησιμότητα της λειτουργίας ενός Φορέα όπως για παράδειγμα, αυτού που έχει δημιουργηθεί και έχει αναλάβει ομολογουμένως με επιτυχία τη λειτουργία του Εθνικού Δρυμού της Σαμαριάς. 

Αντ’ αυτού ο κ. Σταθάκης προτείνει τη δημιουργία ενός Φορέα, μόνο από τους δύο Δήμους που θα αναλάβουν από κοινού τη διαχείριση της παραλίας. Μία πρόταση που για πολλούς λόγους, είναι αμφίβολο εάν μπορεί να «περπατήσει»…

Είναι κατανοητό, πως είναι πολλά τα έσοδα από την παραλία κάθε καλοκαίρι, θα πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό από τους δύο Δήμους πως η παραλία, με τον τρόπο που τη λειτουργούν, δεν θα αντέξει για πολύ καιρό ακόμη.

Σε περιοχές με τα χαρακτηριστικά της παραλίας του Ελαφονησίου, που είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, Νατούρα αλλά ταυτόχρονα έντονης τουριστικής επισκεψιμότητας, πέρα από το γεγονός ότι το επιβάλλει η νομοθεσία, το επιβάλλει περισσότερο η λογική, να μπουν κανόνες στον τρόπο λειτουργίας τους.

Και αυτούς τους κανόνες, μόνο ένας Φορέας Διαχείρισης, μπορεί να τους βάλει.