Επικοινωνιακό ντεμαράζ από τη Δημοτική Αρχή των Χανίων-Θα της βγει;

0
455

Του Μανώλη Κονσολάκη

Σε ένα επικοινωνιακό ντεμαράζ έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα η Δημοτική Αρχή των Χανίων, προσδοκώντας να ανατρέψει την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργήσει στην κοινή γνώμη, απόρροια της όχι και τόσο επιτυχημένης πρώτης τριετίας της. 

Προτάσσοντας έργα αιχμής, όπως είναι η κατασκευή οκτώ νέων σχολικών μονάδων, η ανακατασκευή του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας, για τα οποία πρόσφατα εξασφαλίστηκαν 40 εκατ ευρώ μέσω ΣΔΙΤ, η δημιουργία του Πάρκου στην Αμπεριά και προσδοκώντας ότι θα προλάβει να ξεκινήσει και το έργο της Δημοτικής Αγοράς, ο Τάσος Βάμβουκας, θέλει να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα του επιτρέψουν να διεκδικήσει με αξιώσεις μία ακόμη θητεία.

Ακόμη και η υπόθεση του νέου κανονισμού για τους ελεύθερους χώρους, παρά τους λάθος χειρισμούς που έγιναν, δείχνει να έχει θετικά αποτελέσματα, καθώς σίγουρα η κατάσταση στην πόλη με τις καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων, έχει βελτιωθεί.

Την ίδια στιγμή βέβαια τα προβλήματα στην καθημερινότητα εξακολουθούν να υπάρχουν, λάθη εξακολουθούν να γίνονται, αλλά και ήττες στρατηγικού περιεχομένου, όπως στις αρχές του καλοκαιριού με τα δύο σημαντικά έργα που χάθηκαν για την περιοχή της Σούδας.

Το σημαντικότερο πρόβλημα το κυκλοφοριακό όχι μόνο βελτιώθηκε, αλλά μόλις πέρασε ο Αύγουστος η πόλη παρουσιάζει και πάλι μία εικόνα πλήρους αναρχίας. 

Δεν λείπουν ακόμη και οι επικοινωνιακές γκάφες, όπως αυτή με τις επισκευές στο σχολικό συγκρότημα της Αμπεριάς, τα οποία μάλιστα επισκέφθηκε ο Δήμαρχος για να δείξει ότι γίνεται έργο στα σχολεία, όπου κανένας δεν έκανε τον κόπο να δει την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι τουαλέτες και το κλειστό γυμναστήριο του Λυκείου και να γίνει η απαραίτητη παρέμβαση.

Η ουσία πάντως είναι ότι η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να δουλέψει πιο σοβαρά και δείχνει σιγά σιγά, μετά από τρία χρόνια, να βρίσκει ένα βηματισμό. Εάν αυτό είναι αρκετό και περισσότερο εάν ο χρόνος που απέμεινε είναι αρκετός, για να τη βοηθήσει να καλύψει το χαμένο έδαφος, αυτό θα φανεί στην πορεία.

Φτάνει να περιορίσει τις γκάφες και τα λάθη, στα οποία δείχνει ακόμη επιρρεπής.