Ένα σχόλιο για τις καταγγελίες περί… υπερβολών που διακινούνται σκόπιμα στο διαδίκτυο

0
395

Περισσότερο τον εαυτό του παρά τους άλλους προσπαθεί να πείσει ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά την Πέμπτη τις καταγγελίες που είχε κάνει πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε ότι αφορά το θέμα της καθαριότητας της πόλης.

Ο κ. Βάμβουκας σε συνάντηση που είχε με στελέχη της Υπηρεσίας Καθαριότητας, χαρακτήρισε “υπερβολές”, όσα διακινούνται σκόπιμα στο διαδίκτυο για τα προβλήματα που προέκυψαν το προηγούμενο διάστημα με την καθαριότητα, σε πολλές περιοχές των Χανίων. 

Ο Δήμαρχος Χανίων προχώρησε περισσότερο αναφέροντας ότι κάποιοι αδικούν τον τόπο μας, δυσφημώντας τον και τους κάλεσε να σταματήσουν.

Κατανοούμε τον κ. Δήμαρχο σε ότι αφορά την ανάγκη να υπερτονίσει την επιλογή που έχει κάνει η σημερινή δημοτική αρχή να ακολουθεί διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες. 

Αυτό θεωρεί ότι έκανε ως δημοτική αρχή και στο θέμα της επιλογής εργολάβου για την καθαριότητα της πόλης.

Αδυνατεί όμως να κατανοήσει, ότι άσχετα από τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν-για τις οποίες τουλάχιστον το kriti24.gr ουδέποτε άσκησε κριτική- η πόλη είχε για ένα μεγάλο διάστημα, σοβαρότατα προβλήματα με την καθαριότητα.

Τέτοια, που είχαν προκαλέσει την δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών, την αντίδρασή τους και φυσικά και την παρέμβαση των τοπικών ΜΜΕ, που αρκετά από αυτά-ανάμεσα τους και το kriti24.gr-δημοσίευσαν πολλά ρεπορτάζ, που αναφερόταν σε αυτά τα προβλήματα και αποδείκνυαν με φωτογραφικό υλικό, το βάσιμο αυτών των καταγγελιών.

Είναι κρίμα που αυτό ο κ. Βάμβουκας αυτό το θεωρεί υποκινούμενη υπερβολή και δυσφήμιση για τον τόπο.

Δυσφήμιση για τα Χανιά ήταν και είναι-ευτυχώς σε μικρότερο οφείλουμε να ομολογήσουμε βαθμό το τελευταίο διάστημα-το πρόβλημα με την καθαριότητα και όχι η κριτική που ασκείται σε αυτό.

Εάν ο κ. Δήμαρχος έχει αποδείξεις για «υποκινούμενα» ή «στημένα» δημοσιεύματα, ακόμη και «στημένες» φωτογραφίες, όπως είχε αναφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο η αρμόδια αντιδήμαρχος του, ας μιλήσει ανοικτά και με ονόματα για Μέσα και δημοσιογράφους, χωρίς γενικότητες και αοριστίες. 

Τον καταλαβαίνουμε για την αδικία που πιθανόν να νιώθει, αλλά το kriti24.gr οφείλει να διευκρινίσει δημόσια, πως ούτε το αφορούν, ούτε το αγγίζουν αυτές οι γενικόλογες καταγγελίες.

Ασκήσαμε κριτική με αποδεικτικό υλικό και θα ασκήσουμε και στο μέλλον, όχι μόνο για την καθαριότητα αλλά για οτιδήποτε γίνεται, το οποίο κατά την άποψη μας, είναι σε βάρος της πόλης και των δημοτών, του τόπου και των πολιτών. 

Και όχι μόνο για τη Δημοτική Αρχή των Χανίων, αλλά για οποιαδήποτε δημοτική αρχή ή φορέα του τόπου μας. 

Αυτός είναι ο ρόλος μας και αυτόν τον ρόλο καλούμαστε να ασκήσουμε, φυσικά πάντα υπό την συνεχή κρίση των αναγνωστών μας. 

Μανώλης Κονσολάκης

Δημοσιογράφος του kriti24.gr