Διχάζουν οι απόψεις για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

0
38

Εντάξει, καλή η τεχνολογία, καλή η εξέλιξη και ακόμη καλύτερη η οικολογία. Σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όμως, πόσο τα συμπαθείτε;
Θα μου πεις αναλόγως τι περιμένεις από αυτά. Κάποιοι περιμένουν να κινούνται με κόστος 1 ευρώ τα 100 χλμ. Και σε αυτό δεν μπορείς να αντιτάξεις τίποτα, γιατί όταν μιλάει το χρήμα τα υπόλοιπα έπονται.

`Αλλοι περιμένουν να ησυχάσουν οι δρόμοι και οι γειτονιές. Για βγες έξω να δεις πόση φασαρία κάνουν τα αυτοκίνητα σήμερα και πόσο ηχορυπαίνουν τις πόλεις μας. Και μια και είμαστε στην ρύπανση, πολλοί περιμένουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να πάψουν να βάφουν τα μπαλκόνια τους κάθε χρόνο να φεύγει η μαυρίλα από τις εξατμίσεις.

Είναι και κάποιοι που περιμένουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να πάψουν να δίνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε τόσο, και απλά να μισθώνουν ένα όχημα, όπως σήμερα έχουν ένα συμβόλαιο χρήσης και συσκευής για το κινητό τους τηλέφωνο.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που βλέπουν όλα τα παραπάνω, με τα θετικά τους αλλά κυρίως τα αρνητικά τους, και σκέφτονται τη διαδικασία επιλογής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Όπως περίπου διαλέγεις σήμερα ψυγείο. Μία ακόμη συσκευή που δεν έχει καμία ψυχή, κανένα ενδιαφέρον στη χρήση (βλέπε οδήγηση), και δεν προσφέρει καμία απόλαυση στον χειριστή της.

Για πολλούς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όσο φουτουριστικά, όσο αποδοτικά, όσο καθαρά και καλά είναι για όλες τους τις χρήσεις, θα αποτελέσουν το τέλος μίας εποχής όπου το αυτοκίνητο αποτελούσε ένα μεράκι, και δεν ήταν μόνο το μέσο μεταφοράς το οποίο είχε σχεδιαστεί να είναι.

Πηγή: http://www.autotriti.gr