Δεκάδες παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν στην περιοχή του Ακρωτηρίου-φωτο και video

Δεκάδες παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν στην περιοχή του Ακρωτηρίου-φωτο και video

Δεκάδες παράνομοι μετανάστες που εισήλθαν άγνωστο ακόμη από που, εμφανίστηκαν από το “πουθενά”, στην ευρύτερη περιοχή του Ακρωτηρίου στα Χανιά.

Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση από την Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν περίπου 30 άτομα, στον Τερσανά και στα Χωραφάκια.

Οι παράνομοι μετανάστες έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους του Ακρωτηρίου, οι οποίοι αμέσως ειδοποίησαν τις αρχές.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν στην ξηρά από την Αστυνομία αλλά και στη θάλασσα όπου σκάφος του Λιμενικού Σώματος “χτένισε” την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή και την ακτογραμμή του Ακρωτηρίου, για να ανακαλύψει το σκάφος που τους μετέφερε στα Βόρεια παράλια της Κρήτης. 

Οι παράνομοι μετανάστες ήταν στεγνοί και καθόλου ταλαιπωρημένοι και από την Αστυνομία εικάζεται ότι το λαθρεμπορικό σκάφος τους αποβίβασε σε κάποια βραχώδη περιοχή του Ακρωτηρίου και στη συνέχεια απέπλευσε χωρίς να γίνει αντιληπτό!

Σύμφωνα με πληροφορίες δηλώνουν Πακιστανοί υπήκοοι και φαίνεται να πλήρωσαν το ποσό των 1000 με 1.500 ευρώ έκαστος στον διακινητή προκειμένου να γίνει η μεταφορά τους. 

Οι έρευνες που συνεχίστηκαν από την Αστυνομία αποκάλυψαν ακόμη είκοσι άτομα που κρυβόταν στην ευρύτερη περιοχή του Τερσανά και των Χαραφακίων. 

Οι παράνομοι μετανάστες μεταφέρθηκαν με κλούβες της Αστυνομίας στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων. 

Ακόμα πάντως δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο τελικός προορισμός τους ήταν η Ελλάδα ή η γειτονική Ιταλία. 

Μετά την ταυτοποίηση των στοχιείων τους οι παράνομοι μετανάστες θα μεταφερθούν σταδιακά στην Παλιά Ηλεκτρική όπου και θα φιλοξενηθούν προσωρινά. 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο X (Twitter)