Χωρίς 24ωρη λειτουργία το «Δασκαλογιάννης»… όμως δεν αντιδρά κανείς.

0
352

Καμία αντίδραση δεν υπήρξε από τους φορείς των Χανίων, στην ανακοίνωση της Fraport για την μείωση των ωρών λειτουργίας του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης».

Μία πρόταση που η εταιρεία έχει καταθέσει στις συζητήσεις που έχει με την Ενιαία Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας,και αφορά για τη χειμερινή περίοδο. 

Η γερμανική εταιρεία ως επιχείρημα χρησιμοποιεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πτήσεις στο αεροδρόμιο μετά τις 23:00 το βράδυ.

Όμως θυμόμαστε όλοι πολύ καλά τι αγώνας είχε δοθεί πριν από λίγα μόλις χρόνια, για την 24ωρη λειτουργία του αεροδρομίου Χανίων όλο το χρόνο, με το επιχείρημα ότι αυτό θα  συμβάλει αποφασιστικά στην αναβάθμισή του.

Η πρόταση της Fraport αν και επιχειρηματικά φαίνεται λογική, για το αεροδρόμιο των Χανίων αποτελεί σοβαρό πισωγύρισμα.

Καθώς ο μοναδικός κερδισμένος σε αυτήν την περίπτωση είναι η Γερμανική εταιρεία. Που θα μειώσει σημαντικά το κόστος λειτουργίας του αεροδρομίου για πέντε ολόκληρους μήνες. 

Σε τίποτα όμως αυτό δε συμβάλει στην πολυδιαφημιζόμενη αναβάθμιση που είχαν υποσχεθεί τόσο η Fraport όταν ανέλαβε τα Περιφερειακά αεροδρόμια, όσο και η κυβέρνηση που της τα παρέδωσε.

Αναρωτιόμαστε εάν θα δούμε κάποια αντίδραση από τους τοπικούς φορείς τις επόμενες ημέρες ή και αυτό όπως και τόσα άλλα τον τελευταίο καιρό, θα περάσει έτσι απλά και αδιαμαρτύρητα. 

Μ.Κ