Χανιά: Και όμως σε ένα σχολείο το κουδούνι δε χτύπησε ακόμη-Τι δηλώνει ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας

0
392

Δεν χτύπησε ακόμη το πρώτο κουδούνι στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κισσάμου (ειδικό σχολείο Γραμβούσας). Αιτία η μη τοποθέτηση διευθυντή και εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα το σχολείο να παραμένει κλειστό.

Αυτό έκανε γνωστό με ανάρτηση του ο Αντιδήμαρχος Κισσάμου, Υπεύθυνος σε θέματα Παιδείας κ. Μανώλης Δερουκάκης, ο οποίος επισημαίνει ότι θα πρέπει να επικεντρωθούν όλοι στο πως θα χτυπήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το πρώτο κουδούνι στο σχολείο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Δερουκάκη:

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κισσάμου (ειδικό σχολείο Γραμβούσας) και την κατάσταση του εξωτερικού χώρου θα ήθελα να επισημάνω τα εξής.
Πολύ σωστά έπραξαν όσοι δημοσίευσαν φωτογραφίες και »ρεπορτάζ» από το σχολείο, αφού όταν πρόκειται για σχολεία δεν μπορούμε να κρύβουμε τα προβλήματα »κάτω από το χαλί». Μια λεπτομέρεια όμως είναι, που δεν της δόθηκε η σημασία που ίσως θα έπρεπε. Στο σχολείο δεν έχει χτυπήσει το πρώτο κουδούνι καθώς δεν έχει γίνει ακόμα τοποθέτηση διευθυντή και εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα το σχολείο να παραμένει κλειστό. Έγινε (και φέτος) μεγάλη προσπάθεια για να ολοκληρωθούν έγκαιρα όλες οι απαραίτητες εργασίες, σε όλα τα σχολεία του Δήμου, ώστε να είναι έτοιμα την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους. Μετά από ένα »γεμάτο» καλοκαίρι που δεν έχει ακόμα τελειώσει, οι υπηρεσίες του Δήμου έπραξαν το αυτονόητο και μάλιστα με -κατά κοινή ομολογία- επιτυχία, με πρωτεργάτες και συντονιστές τους προέδρους των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας (Βασίλειος Γλαμπεδάκης & Mixalis Koufakis). Ο λόγος λοιπόν που δεν πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες δεν είναι άλλος από την μη προς το παρόν λειτουργία του σχολείου. Θα ήθελα λοιπόν να καθησυχάσω όσους (δικαιολογημένα) αντιδρούν και ανησυχούν καθώς και στο συγκεκριμένο σχολείο θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης απλά λόγω περιορισμένου χρόνου, αλλά και μη λειτουργίας του, δόθηκε προτεραιότητα στα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου.
Οι εργασίες σε όλα τα σχολεία θα συνεχιστούν, αν και βρίσκουμε καθημερινά μπροστά μας ελλείψεις και παραλείψεις δεκαετιών.
Ας επικεντρωθούμε λοιπόν όλοι μας στο πως θα χτυπήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το πρώτο κουδούνι στο σχολείο και ας θεωρήσουμε την βοήθεια του Δήμου δεδομένη, ειδικά για το συγκεκριμένο σχολείο.
Δερουκάκης Μανώλης
Αντιδήμαρχος Κισσάμου
Υπεύθυνος σε θέματα Παιδείας.

 

Σύμφωνα με ενημέρωση του Διευθυντή δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων κ. Στέλιο Ζερβάκη:

Συμπληρωματικά και προς ενημέρωση να αναφέρω ότι στο σχολείο έχουν τοποθετηθεί εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων από 8-9-2017 οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά στο σχολείο και φροντίζουν για την λειτουργία του.

Η μεγάλη εκκρεμότητα δεν είναι το κουδούνι, γιατί τα παιδιά θα ξεκινήσουν κανονικά.

Η εκκρεμότητα έγκειται στο γεγονός ότι δεν υπήρξε αίτηση υποψηφιότητας για την κάλυψη θέση Διευθυντή κατά τη διαδικασία των κρίσεων του Ιουλίου.

Αυτό το πρόβλημα δρομολογείται προς επίλυση σε συνεργασία με τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς φορείς και σύντομα θα υπάρξει λύση.

Οι εκπαιδευτικοί όμως είναι εκεί από την ώρα που έπρεπε να είναι.